HTML

Családi ház felújítása 8 millióból

Friss topikok

  • dani04.19.: Szia! Nagyon szép bútorok és jó cikk. Más boltokban is találhatsz jó, minőségi ülőgarnitúrákat, n... (2014.02.13. 09:23) A kedvenc részem: berendezés

Címkék

A statikus és a kőműves

2013.09.19. 12:54 misstee

Három héttel korábban járt nálunk egy ismerős statikus, megnézte a házat és azt ígérte, pár nap múlva mond egy árat, hogy ő mennyiért készít szakvéleményt. Nos nem ez a hölgy lett végül a statikusunk, mert 80.000 Ft-nál olcsóbbat találtam a google első 3 találata között is, így hát felkerestünk egy olyan céget, aki 30.000 Ft-ért ígérte ugyanezt a szolgáltatást. Ki is jött az úr előző hétfőn, fotózott, mért, bújta a 100 éves tervrajzot, majd 2 nap múlva megjött e-mailben a statikai szakvéleménye, nem sokkal később postán is. Ő valóban 30.000 Ft-ot kért egy jónak tűnő, részletes, fotókkal illusztrált, 6 oldalas leírásért.

Következő feladatunk, hogy egy olyan kőműves brigádot találjunk, aki az előírt munkálatokat elvégzi. B. hatására egyelőre kizárólag a főfal kiváltására keresünk munkaerőt, a többit megpróbáljuk saját időből és erőből megcsinálni, mint például a szoba falának lebontása, majd 1 méterrel odébb építése, új ajtó bontása, stb. Múlt héten jött is az első vállalkozó, akit ismerős ajánlott, megnyugtató volt, hogy nem riadt meg a feladattól és ráadásul a fűtési szezon alatt is meg tudja oldani a munkát, nem kell megvárni a tavaszt. Meglátjuk milyen árat ad, jövő hét végére ígérte. Addig azért a biztonság kedvéért még begyűjtöttem az internetről néhány vállalkozót, akik a következő két hétben jönnek és szintén szemrevételezik a munkát és árajánlatot adnak. Őszintén szólva, engem már most meggyőzött a múlt heti úriember, de muszáj, hogy legyen összehasonlítási alapunk, különben súlyosan mellé is lehet nyúlni. Okosnak kell lenni és nem sajnálni az időt több vállalkozó felkeresésére.

Közben a konyhát újra kellett gondolni, mert a korábbi mérésekkel ellentétben, némileg több fal marad a helyén, mint gondoltam. De (már) nincs pánik, mértünk, rajzoltunk és összeállt az újabb elképzelés. Az már egyre inkább biztosnak tűnik, hogy nem lesz jó az előre gyártott bútorelem, egyedi kivitelezés kell ide, sok az itt-ott kiálló-belógó faldarabka. Viszont le kell mondanom valószínűleg a hatalmas, dupla szárnyas, 2,5 méteres teraszajtóról. Fáj a szívem érte, de vagy lesz egy hatalmas ajtó, vagy lesz egy normális konyhám. Azt hiszem a konyha mérete és kihasználhatósága fontosabb. Így is a dupla szárnyas ajtó játszik, csak 1,5 méteren. Ráadásul most még válogathatok is, hogy hol legyen ablak. Az oldalsó falon, ahol a szoba ablakok és a bejárati ajtó is van, vagy hátrafelé, a terasz felől. A ház képén az javítana igazán, ha mindkét oldalon lenne, de az nem lehet, mert akkor nem lesz helyem a konyhabútor felső szekrényeinek. Ezért talán marad egy kis üvegtégla és talán egy körablakos megoldás ;)

És íme az új rajz, immár az új konyhával:

terv új.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafokhome.blog.hu/api/trackback/id/tr635523586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása