HTML

Családi ház felújítása 8 millióból

Friss topikok

  • dani04.19.: Szia! Nagyon szép bútorok és jó cikk. Más boltokban is találhatsz jó, minőségi ülőgarnitúrákat, n... (2014.02.13. 09:23) A kedvenc részem: berendezés

Címkék

Festés, burkolás, konyhabútor

2014.09.11. 12:12 misstee

Szeptember van már, elkezdődött az iskola és megérkezett az esős idő is, azt hiszem kijelenthetjük, hogy ez a nyár elszállt a fejünk felett, szinte észre sem vettük. Végül a magam nevében nyilatkozatok úgy, hogy még június elején abszolváltam egy 4 napos szardíniai céges nyaralást, de azért az az igazi láblógatós, összebújós idén elmaradt. Végül az aug. 20-i előtti hétvégén még Balatonra sem jutottunk le a barátainkkal, mindenki elkeseredésére visszamondtuk a programot, mert nálunk feltorlódtak a munkák és nem volt kedvünk félbe hagyni pár nap balcsi miatt. Igaz, mint utóbb kiderül, az időjárás sem volt annyira szép, hogy sajnálni kelljen, egyedül az ígéretes bulik miatt lett volna jó. Sebaj, majd jövőre! (reméljük)

Szóval augusztusban a burkolók a beígért hónap közepe helyett csak hónap végére tudtak minket beütemezni - annak ellenére, hogy ismerőssel csináltattuk, nem sok előnyét élveztük a helyzetnek. Nem csak hogy prioritást nem kaptunk, még az elszámolásnál is voltak gondok, de ezen már túltettük magunkat, nem is szeretném ragozni tovább. Tehát mivel csúszott a járólap lerakása és a csempézés, apukám költözött fel aug. 11-én, hogy feltegye az egész alsó szint mennyezetére a gipszkartont és mindent kifessen. Nem volt egy leányálom, mivel ez akárhogy is nézzük, elég szar meló - már ami a kartonozást illeti. Mennyezetre lécezni, fúrni, csavarozni, méricskélni, faragni senkinek sem esik jól. Volt is néhány vitánk emiatt, apu nem tartotta magában nem tetszését, de végül csak a végére ért és igazán szép munkát végzett. A festés már inkább a fogára való volt, lelkesen kevergette nekem a színeket, vittem haza az OBI-ból színskálákat, így könnyebb dolga volt. A nappali nagy falára a türkizt kikevertettük szintén az OBI-ban, de amikor próbaképpen a falra festettük, döbbenetesen besötétedett. Eleinte győzködtem magam, hogy jó lesz ez, de nem lett volna jó, muszáj volt fehérrel világosítani rajta. Most viszont teljesen bele vagyok szerelmesedve, csodaszép lett! Alig várom, hogy berendezhessük végre a nappalit, egyelőre csak bedobozolt bútorokkal van tele, de ami késik nem múlik.

Apukám után 1 nappal megjöttek a burkolók, felöntötték az egész padlót aljzatkiegyenlítővel, majd 3 nap száradás után végre nekiláttak a járólapozásnak és a csempézésnek. Nagyon szépen dolgoztak, szorgalmasan, tulajdonképpen a konkrét burkolást ketten 6 munkanap alatt megcsinálták, összesen 70 nm-t. Az eredménnyel teljesen meg vagyok elégedve, főleg a fürdőszoba lett kedvemre való. Most már csak abban bízok, hogy a rengeteg drága (ám minőségi) Mapei ragasztó, szigetelő, fuga, szilikon, akármi tényleg tartós lesz és sok-sok évig nem kell hozzányúlni.

Tegnap pedig megérkezett a várva-várt konyhabútor! Nem tudom említettem-e már, az RS-ből rendeltük meg, saját igények szerint összeválogatva, egyedi színekkel. Az alsó szekrények grafit szürkék, a felsők pedig meszes tölgy színűek lettek. 2 srác 4 óra alatt építette be, profi módon! Mindenre ügyeltek, minden apróságot elintéztek, a problémákat megoldották, tényleg egy szavam sincs rájuk. Az ablakosok után ők azok, akiket meleg szívvel ajánlok bárkinek! Tehát RS bútorbolt és Misiktrans Kft. mint asztalosok. Talán leírhatom, hogy megérdemelt volt a tegnapi jól sikerült beépítés, éppen elég stresszes volt az ezt megelőző 2 nap. Ugyanis a konyhagépek már 1 hete a vendégszobában sorakoztak, de mi csak vasárnap néztünk rá, hogy milyen kábeleik is vannak. Nos, kiderült, hogy a főzőlapnak olyan nagy a teljesítménye, hogy sokkal vastagabb vezeték kell a falba, így szegény férjem és apósom kedd este 10-ig, majd szerda reggel 7-től 9-ig azt cibálták át újra a fél lakáson, hogy ne égjen le a ház, amikor az első rántott húst fogom kisütni. Így még a sütő nincs a helyén, a mikrót majd az emeletről visszük le és az elszívó kivezető csövére is felkerül még a takaró burkolat, ezért kicsit még hiányos az összkép.

A napokban megvesszük a laminált padlót a nappaliba és a vendégszobába, szerencsére az OBI visszavette a megmaradt csempéket és levonta a padló árából az összeget. Ez azért rendes tőlük, 24 ezer Ft maradt volna dobozokban a pincében, így legalább olcsóbbnak tűnik a laminált - pedig nem az. Így is mire a 40nm-re megvesszük az alátétfóliát, a szegélyléceket, ez is belekerül több mint 100 ezer Forintba - semmi sem olcsó, ez itt tényleg a közhely helye.

És akkor most képekben a fenti sztorik:

íme az előtte kép, tavaly december óta volt munka bőven:

elotte.jpg

a festés egyik fele (előszoba, konyha, színskálák):

festes1.jpg

festés másik fele (vendégszoba bordó-bézs, nappali türkiz, étkező mályva)

festes2.jpg

és végül a konyha, valamint a fürdőszoba

Fotor0911121136.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafokhome.blog.hu/api/trackback/id/tr626688471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása