HTML

Családi ház felújítása 8 millióból

Friss topikok

  • dani04.19.: Szia! Nagyon szép bútorok és jó cikk. Más boltokban is találhatsz jó, minőségi ülőgarnitúrákat, n... (2014.02.13. 09:23) A kedvenc részem: berendezés

Címkék

Látványos változások

2014.07.25. 14:06 misstee

Az elmúlt néhány hétben jelentősen felgyorsultak az események, amióta bekerültek az ablakok, egymást érték nálunk a szakik, a munkák és beindult a berendezés vásárlás is. Sok próbálkozás után sikerült kőművesek találni ismerős által a vakolási munkákra, hárman 1,5 hét alatt bevakolták kívül-belül amit kellett, így a lakás egy egészen formás külsőt kapott. Még előttük kivettük a lépcsőt, hogy hozzáférjenek a falakhoz és apukám tanácsára gipszkartonnal lecsapták a lépcsőház hatalmas belmagasságát - így majd könnyebb lesz lefesteni és jobban is néz ki szerintem. Miután végeztek, hívtuk a szerkezetlakatost, aki elvállalta a lépcső elkészítését, de hiába vártuk a megbeszélt időpontban, hiába mentem szabadsága aznap - kórházba került vesekővel. Így 2 hetet csúsztattuk, közben megvettük a fürdőszobába a csodaszép kék-fehér csempét, alig várom már, hogy felkerüljön! Ugyanazt vettük végül a wc-be is, csak ott fordított arányban lesz feltéve, több kék és kevesebb fehér, míg a fürdőben főleg a fehér lesz a domináns, hogy szép világosnak és tágasnak tűnjön. Férjem apukája beépítette a kádat, felépítette elé az ytong lépcsőt (csak dizájn elem, semmi több :), mi megvettük a csapokat és a fürdőszoba bútort, wc csészéket. Sajnos képet már nem tudok a bútorról és a csempéről mutatni, de majd lefotózom élőben.

Eltelt a 2 hét, megérkezett a lakatos, aki 3 nap nyüglődés után távozott is. Férjem abban a 3 napban pont szabadságon volt, mert már hetek óta gyűrték a villanyszerelést apósommal és a saját szemével látta, ahogy az úriember képtelen a feladattal megbirkózni. Először azt állította, hogy 2-3 nap alatt az egész szerkezetet elkészíti, de 2,5 nap alatt csak 3 lépcsőfokig jutott! Ráadásul hiába készítettünk neki hozzá sablont, hiába kértünk hogyan csinálja, nem sikerült neki, ezért B. hazaküldte. Így szegényebbek lettünk tízezer Forinttal és gazdagabbak egy 10x10-es vasrúddal, mehet majd a Vaterára vagy a méhbe. Itt jöttünk rá, hogy olcsó húsnak híg a leve, nincs mese, drágább ajánlatot kell elfogadni, mert ő hiába csinálta volna meg fele pénzből, az olyan is lett volna - vagy soha el nem készül. Nem nevesítem az urat, mert a jó szándék meg volt benne, de van bennünk kétely, hogy még soha nem csinált ilyen lépcsőt korábban....

Tehát eközben zajlik a villanyszerelés, és bár konkrét villanyszerelési szakértelem nélkül, de az én ügyes férjem lassan csak a végére ért a kábelrengetegnek. Kiokoskodta hogyan fognak működni az alternatív váltókapcsolók, a riasztó, a kaputelefon, a spotlámpák, igazán büszke vagyok rá! Szegénynek van benne jó pár álmatlan éjszakája, de én hiszem, hogy a végén tökéletesen fog működni minden. 

A burkolók először a jövő hétre ígérték magukat, de legalább 1 hét csúszásban vannak, így augusztus elején érkeznek. Ezért nekiálltunk konyhákat nézegetni, terveztetni s végül a möbelixes álomkonyhát elengedve (510.000+szerelési ktg. 60.000) az RS-ben fogjuk a Fanetti bútorcsalád konyháját megrendelni. Félreértés ne essék, az is nagyon tetszik, szép szürke-fehér színeket válogattam össze, az elemek is nagyon praktikusak és kényelmesek lesznek, magas sütős szekrénnyel, reggeliző pulttal, minden ami kell, szuper lesz. És a végösszeg 400.000 Ft-körüli, ami fontos volt számunkra, hiszen még hozzá a műszaki eszközök +250.000 Ft. Azt is megrendeltem, majd parancsszóra szállítják, ha már a konyha is érkezik. A konyha megrendelésével kell kicsit trükközni, mert július 31-ig van az összeszerelésre 30% kedvezmény, viszont jó lenne ha augusztus vége előtt nem szállítanák ki, ugyanis apukám csak a burkolók után jön festeni. Kellett sakkozni kicsit, de talán rendben lesz.

Ezen a héten megvettük az előszoba bútort és megrendeltük az Univ lépcsőtől a szerkezet gyártását, ők is augusztus végére ígérték magukat. Én nem voltam otthon a helyszíni felmérésnél, de B. és az apukája nagyon meg voltak elégedve a mintával, ezért bizakodó vagyok én is. Hétfőn jönnek betenni a bejárati ajtót és az 5 beltérit, izgulok miatta nagyon, mert a beltériket magunk mértük és már most kiderült, hogy le kell kicsit faragni a nyílások vastagságából... B. lefaragta, ezzel nincs gond, csak aztán nehogy egyéb gondok is legyenek... Hozok majd képet a vadiúj ajtókról is, addig megmutatom az előszoba bútort és a lépcsősünk egyik munkáját, amire alapoztuk mi is a megrendelésünket:

mondial.jpg

univ.jpg

www.praktikerwebshop.hu és www.univlepcsok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budafokhome.blog.hu/api/trackback/id/tr186543655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása